Morotssoppa med julkryddor

En soppa som passar perfekt att servera till jul. Tips för att spara tid är att rosta grönsakerna i förväg och sedan förvara dom i frysen. På så vis behöver du bara addera grönsaksbuljong och ha soppan klar på några minuter.

Morotssoppa med julkryddor

Mängd: 960 ml
Tid: 1 h

Ingredienser

  • 295 g morötter, delade i bitar
  • 90 g röd paprika, delad i bitar
  • 1 vitlöksklyfta, mosad
  • ½ (60 g) gul lök, skalad och delad i bitar
  • 5 g färsk ingefära, skalad
  • 4 msk färska korianderblad
  • ½ tsk Mixed Spice
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 600 ml grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. I en bunke; blanda morötter, paprika, vitlök, lök, ingefära, koriander, mixed spice, salt, svartpeppar och olivolja. Rör runt ordentligt för att blanda samman. Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 45 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  3. Lägg ned buljong tillsammans med de rostade ingredienserna i Vitamix kannan och fäst locket.
  4. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta. Mixa i 6 minuter, tills det kommer ånga från locket, eller välj programmet för Varm Soppa om du har en maskin med förinstallerade program och låt det slutföras.