En soppa som passar perfekt att servera till jul. Tips för att spara tid är att rosta grönsakerna i förväg och sedan förvara dom i frysen. På så vis behöver du bara addera grönsaksbuljong och ha soppan klar på några minuter.
Morotssoppa med julkryddor
Mängd: 960 ml
Tid: 1 h
Ingredienser
- 295 g morötter, delade i bitar
- 90 g röd paprika, delad i bitar
- 1 vitlöksklyfta, mosad
- ½ (60 g) gul lök, skalad och delad i bitar
- 5 g färsk ingefära, skalad
- 4 msk färska korianderblad
- ½ tsk Mixed Spice
- ½ tsk salt
- ¼ tsk malen svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 600 ml grönsaksbuljong
Gör så här
- Sätt ugnen på 200° C.
- I en bunke; blanda morötter, paprika, vitlök, lök, ingefära, koriander, mixed spice, salt, svartpeppar och olivolja. Rör runt ordentligt för att blanda samman. Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 45 minuter. Ta ut och låt svalna något.
- Lägg ned buljong tillsammans med de rostade ingredienserna i Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan till högsta. Mixa i 6 minuter, tills det kommer ånga från locket, eller välj programmet för Varm Soppa om du har en maskin med förinstallerade program och låt det slutföras.