Morot – och apelsinsorbet med ingefära

Apelsin och ingefära förvandlar färska morötter till en perfekt fräsch efterrätt!

Morot – och apelsinsorbet med ingefära

Mängd: 750 ml 
Tid: 17 min

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 stor apelsin, skalad, halverad
  • Zest från ½ apelsin
  • 120 g morötter, halverade
  • 2 msk färsk ingefära
  • 3 msk florsocker
  • 380 g (ca 7 dl) iskuber

Gör så här

  1. Lägg ned olivolja, apelsin, zest, morot, ingefära och socker i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till hastighet 10.
  3. Mixa i 1 minut.
  4. Addera sedan is. Starta på hastighet 1 och öka sedan till hastighet 10. Mixa i 30 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.