Torkad och fryst mango mixad tillsammans med kokosflingor och limejuice blir en nyttig efterrätt med tropiska smaker.
Mangosorbet
Mängd: 4 port
Tid: 10 min
Ingredienser
- 35 g osötade kokosflakes, avvara 1 msk till garnering
- 1,2 dl torkad mango
- 120 ml mandelmjölk
- 1 tsk pressad citron
- 300 g fryst mango
Gör så här
- Blötlägg den torkade mangon i mandelmjölken tills det mjuknat (antingen över natten eller en timme i förväg).
- Lägg ned alla ingredienser, inklusive mjölken i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Inom 30-60 sekunder, kommer motorljudet ändras och fyra högar bildas i kannan.
- Garnera med kokosflakes och servera direkt!