Knapriga mandelkakor som är superenkla att göra – perfekta att ta med till middagsbjudningen.
Mandelkakor
Ingredienser
- 110 g smör
- 1 ägg
- 1,2 dl strösocker
- 1 msk mjölk
- ½ tsk mandelextrakt
- 1,8 dl vetemjöl
- 1,8 dl fullkornsmjöl
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk bakpulver
- 1,2 dl mandelspån
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°.
- Lägg smör, ägg, socker, mjölk och mandelextrakt i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 4 eller 5.
- Mixa i 15 sek. och ta sedan bort lockpluggen på locket.
- Häll ned mjöl, salt, bakpulver och mandel genom öppningen i locket och mixa sedan ytterligare 10 sekunder, tills en slät smet tar form.
- Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Fördela smeten på bakplåtspapper, ca 1 tsk smet per kaka.
- Grädda i 12 – 15 min tills gyllenbruna.