Frittata med äggvita och grönsaker

En frittata är en perfekt brunchrätt. Kan även bakas i en enkel pajskalsdeg för att förvandla det till en quiche.

Frittata med äggvita och grönsaker

Mängd: 
Tid: ca 1 h

Ingredienser

  • 480 ml äggvita, ca 12 ägg
  • 180 ml havremjölk [eller alternativ mjölk]
  • 1 (150 g) gul paprika, i fjärdedelar, urkärnad
  • 1 liten (100 g) rödlök, i fjärdedelar
  • 1 liten (175 g) zucchini, i bitar
  • 2 (200 g) romatomater, i fjärdedelar
  • 10 (200 g) röda potatisar
  • 85 g manchego ost [eller valfritt], skuren i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra eller olja in en rektangulär form och ställ åt sidan.
  2. Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 6. Pulsa 4 till 6 gånger, för att hacka och blanda samma ingredienserna.
  4. Häll över innehållet till det preppade formen och sprid ut jämnt.
  5. Smaka av med salt och peppar om så önskas. Ställ in i ugnen och grädda i 45-60 minuter.