En frittata är en perfekt brunchrätt. Kan även bakas i en enkel pajskalsdeg för att förvandla det till en quiche.
Frittata med äggvita och grönsaker
Ingredienser
- 480 ml äggvita, ca 12 ägg
- 180 ml havremjölk [eller alternativ mjölk]
- 1 (150 g) gul paprika, i fjärdedelar, urkärnad
- 1 liten (100 g) rödlök, i fjärdedelar
- 1 liten (175 g) zucchini, i bitar
- 2 (200 g) romatomater, i fjärdedelar
- 10 (200 g) röda potatisar
- 85 g manchego ost [eller valfritt], skuren i bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra eller olja in en rektangulär form och ställ åt sidan.
- Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 6. Pulsa 4 till 6 gånger, för att hacka och blanda samma ingredienserna.
- Häll över innehållet till det preppade formen och sprid ut jämnt.
- Smaka av med salt och peppar om så önskas. Ställ in i ugnen och grädda i 45-60 minuter.