Crêpes

Fyll dessa delikata franska pannkakor med frukt och grädde. Toppa gärna med hemmagjord jordgubbssylt.

Crêpes

Mängd: 600 ml smet – 10 till 12 st crêpes
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 240 ml kondenserad mjölk
  • 4 stora ägg
  • 1 msk strösocker
  • 125 g (2,5 dl) vetemjöl

Gör så här

  1. Lägg ned mjölk, ägg och socker i angiven ordning i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 4 eller 5.
  4. Mixa i 10 sekunder, ta sedan bort mittpluggen i locket. Häll ned mjöl genom öppningen medan maskinen är igång.
  5. Mixa i 10-15 sekunder eller tills konsistensen blivit slät och fin.

Vid stekning: Häll ned 3 msk smet i en varm, smörad crepespanna eller stekpanna (20 cm i storlek). Luta stekpannan för att smeten ska sprida ut sig. Grädda tills den blivit lätt gyllenbrun.