Fyll dessa delikata franska pannkakor med frukt och grädde. Toppa gärna med hemmagjord jordgubbssylt.
Crêpes
Mängd: 600 ml smet – 10 till 12 st crêpes
Tid: 20 min
Ingredienser
- 240 ml kondenserad mjölk
- 4 stora ägg
- 1 msk strösocker
- 125 g (2,5 dl) vetemjöl
Gör så här
- Lägg ned mjölk, ägg och socker i angiven ordning i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 4 eller 5.
- Mixa i 10 sekunder, ta sedan bort mittpluggen i locket. Häll ned mjöl genom öppningen medan maskinen är igång.
- Mixa i 10-15 sekunder eller tills konsistensen blivit slät och fin.
Vid stekning: Häll ned 3 msk smet i en varm, smörad crepespanna eller stekpanna (20 cm i storlek). Luta stekpannan för att smeten ska sprida ut sig. Grädda tills den blivit lätt gyllenbrun.