Apelsin, citron och lime ger det här smöret en fin fräsch smak av citrus. Perfekt för varma grönsaker, grillat kött och skaldjur, eller bara på en skiva franskt bröd.

Citrussmör

Mängd: 720 ml (detta recept är anpassat till en 2 L low profile kanna – för TNC 5200, halvera mängden ingredienser).
Tid: 21 min

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 citron med en strimla citronskal kvar på
  • 1 lime, med en strimla limeskal kvar på
  • 12 kvistar persilja
  • 455 g smör

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 10.
  4. Mixa i 30 sekunder. tills det fått en mjuk konsistens. Använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Rulla i plastfolie och forma till en lång rulle. Frys in tills det ska användas.

Lämna ett meddelande

E-postadressen publiceras inte.