En modern tappning av den klassiska efterrätten från 1500-talets England. En kall dessert som blir ett perfekt avslut på helgens middag. Förbered allt innan och låt den stå redo i kylskåpet så att du kan tillbringa mer tid med dina gäster.
Choklad – och fikonpudding
Mängd: 6 port (240 ml st)
Tid: 4 h 20 min
Ingredienser
- 180 ml mjölk, ljummen
- 480 ml vispgrädde, ljummen
- 0,5 dl strösocker
- 2,5 dl chokladknappar (mjölkchoklad)
- ½ tsk Winter Spice-krydda
- 1¼ tsk gelatinpulver
- 1,5 dl Fikonsylt
- Pistagenötter, lätt rostade och hackade
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 eller programmet för Varm soppa (om du har en Vitamix med program). Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa sedan i 5 min och 45 sek, alternativt starta maskinen och låt programmet för Varm soppa slutföras.
- Fördela i 6 st små skålar och ställ in i kylen i 3-4 timmar. Toppa med fikonsylt och garnera med de hackade pistagenötterna.