Choklad – och fikonpudding

En modern tappning av den klassiska efterrätten från 1500-talets England. En kall dessert som blir ett perfekt avslut på helgens middag. Förbered allt innan och låt den stå redo i kylskåpet så att du kan tillbringa mer tid med dina gäster.

Choklad – och fikonpudding

Mängd: 6 port (240 ml st)
Tid: 4 h 20 min

Ingredienser

  • 180 ml mjölk, ljummen
  • 480 ml vispgrädde, ljummen
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl chokladknappar (mjölkchoklad)
  • ½ tsk Winter Spice-krydda
  • 1¼ tsk gelatinpulver
  • 1,5 dl Fikonsylt
  • Pistagenötter, lätt rostade och hackade

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 eller programmet för Varm soppa (om du har en Vitamix med program). Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa sedan i 5 min och 45 sek, alternativt starta maskinen och låt programmet för Varm soppa slutföras.
  3. Fördela i 6 st små skålar och ställ in i kylen i 3-4 timmar. Toppa med fikonsylt och garnera med de hackade pistagenötterna.