Chickpea Blondies

En gluten – och mejerifri version av klassiska blondies. Med kokossocker och kokosmjöl. Perfekta både som fika och mellanmål.

Chickpea Blondies

Mängd: 6 portioner
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 60 ml mandelmjölk
  • 200 g konserverade kikärtor, avrunna
  • 60 g kokossocker
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Chokladknappar, vit choklad (valfritt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Lägg ned mandelmjölk, kikärtor och kokossocker i Vitamix kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1 och starta maskinen. Öka sedan sakta till hastighet 10.  Mixa i 40 sekunder, tills ingredienserna blandats till en tjock smet. Vid behov, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  4. Häll över smeten till en skål och addera mandelsmör, kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Använd en slickepott för att blanda ihop allt ordentligt.
  5. Fördela sedan smeten i muffinsformar/muffinsplåt och toppa med den vita chokladen.
  6. Grädda i ugnen i 15-20 min.