En gluten – och mejerifri version av klassiska blondies. Med kokossocker och kokosmjöl. Perfekta både som fika och mellanmål.
Chickpea Blondies
Mängd: 6 portioner
Tid: 30 min
Ingredienser
- 60 ml mandelmjölk
- 200 g konserverade kikärtor, avrunna
- 60 g kokossocker
- 1 msk mandelsmör
- 1 msk kokosmjöl
- 1/4 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk bakpulver
- Chokladknappar, vit choklad (valfritt)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg ned mandelmjölk, kikärtor och kokossocker i Vitamix kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1 och starta maskinen. Öka sedan sakta till hastighet 10. Mixa i 40 sekunder, tills ingredienserna blandats till en tjock smet. Vid behov, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Häll över smeten till en skål och addera mandelsmör, kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Använd en slickepott för att blanda ihop allt ordentligt.
- Fördela sedan smeten i muffinsformar/muffinsplåt och toppa med den vita chokladen.
- Grädda i ugnen i 15-20 min.