Blåbär och Bananmuffins

Med havregryn, mandeldryck samt sötad med dadlar, bananer och äpplemos istället för socker. Perfekt mellanmål!

Blåbär och Bananmuffins

Mängd: 12 st
Tid: 40 min

Behållare: 2 L low profile kannan

Ingredienser

  • 60 ml mandeldryck
  • 2 st medelstora (240 g) bananer
  • 120 ml äppelmos [eller 2 ägg]
  • 120 ml lönnsirap [eller dadlar, urkärnade]
  • 1,2 dl mandelsmör
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 180 g havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk salt, valfritt
  • 75 g färska blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen till 175°C. Smöra en muffinsform med plats för 12 st muffins.
  2. Lägg ned alla ingredienser utom färska blåbär i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  3. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder eller tills smeten är slät.
  4. Vänd försiktigt ner färska blåbär i smeten. Fördela sedan smeten i muffinsformen, fyll inte hela vägen upp till kanten, utan ca 3/4.
  5. Grädda i ugnen i 20 minuter, tills ovansidan är lätt gyllenbrun och genomgräddad. Låt svalna i 10-15 minuter innan servering.