Med havregryn, mandeldryck samt sötad med dadlar, bananer och äpplemos istället för socker. Perfekt mellanmål!
Blåbär och Bananmuffins
Behållare: 2 L low profile kannan
Ingredienser
- 60 ml mandeldryck
- 2 st medelstora (240 g) bananer
- 120 ml äppelmos [eller 2 ägg]
- 120 ml lönnsirap [eller dadlar, urkärnade]
- 1,2 dl mandelsmör
- 1 msk vaniljextrakt
- 180 g havregryn
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- ¼ tsk salt, valfritt
- 75 g färska blåbär
Gör så här
- Sätt ugnen till 175°C. Smöra en muffinsform med plats för 12 st muffins.
- Lägg ned alla ingredienser utom färska blåbär i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder eller tills smeten är slät.
- Vänd försiktigt ner färska blåbär i smeten. Fördela sedan smeten i muffinsformen, fyll inte hela vägen upp till kanten, utan ca 3/4.
- Grädda i ugnen i 20 minuter, tills ovansidan är lätt gyllenbrun och genomgräddad. Låt svalna i 10-15 minuter innan servering.