Ananassorbet med grillade persikor

En fräsch sorbet med ananas och citron skapar en underbar smakkombination med de grillade persikorna. En enkel dessert med ett fåtal ingredienser.

Ananassorbet med grillade persikor

Mängd: 4 port
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 6 (780 g) persikor, halverade, stryk på lite olja
  • 240 ml vatten
  • 3 citroner, skalade
  • 625 g fryst ananas
  • honung – att ringla över om så önskas

Gör så här

1. Grilla persikohalvorna, ca 2-3 minuter.  När de fått grillmärken, flytta dom till en svalare del av grillen och låt de tillagas där tills de fått en lagom mjuk konsistens.
2. Lägg ned vatten och citron i Vitamix kannan och fäst locket. Starta maskinen på lägsta hastighet och öka sedan till högsta. Mixa i 30 sekunder.
3. Stanna maskinen, ta bort locket och addera ananasbitarna. Fäst locket. Starta maskinen igen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
Efter 30-60 sekunder kommer motorljudet ändras och 4 “högar” bildas i kannan. Stanna då maskinen. Överbearbeta inte receptet, då kommer det smälta. Servera direkt och ringla ev på lite honung.