Varm choklad med pumpa

Home / Recept / Varm choklad med pumpa

Mys framför brasan, med en bra bok och en kopp rykande varm choklad! Perfekt en kylig vinterdag. Detta recept är med pumpa och vit chocklad.

Varm choklad med pumpa

Mängd: 1,5 L
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 720 ml mjölk
  • 2 dl pumpapuré
  • 125 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk ingefärskrydda
  • 1 nypa muskot
  • 25 g minimarshmallows

Gör så här

  1. Lägg ned mjölk, pumpapuré, choklad, vaniljpulver, ingefära och  muskot i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, eller programmet för Varm Soppa.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet, och mixa i 5 min och 45 sek; eller starta maskinen och låt programmet för Varm Soppa avslutas.
  4. När maskinen stoppats, välj då hastighet 1 igen och mixa i 10-15 sek för att minska mängden skum som bildats.
  5. Serveras i muggar, toppade med minimarshmallows!

 

TIPS! För att göra egen pumpapuré, ta bort alla frön på pumpan (kan rostas separat för ett gott och nyttigt snacks) och placera hela pumpan i ugnen och grädda på 160°C under 1 timme, eller tills en kniv enkelt kan föras in genom skalet. Släng skalet och mixa ihop fruktköttet till en puré. Kyl eller frys in det som blir över.

Related Posts

Leave a Comment

För Vitamix proffsmaskinerklicka här!
+