Du skulle aldrig gissa att denna hamburgare är 50% svamp. Med konsistens och smak av traditionell burgare.
Shiitake och Nötfärsburgare
Ingredienser
För burgaren –
- 340 g shiitakesvamp, utan stam
- 1 liten jalapeño
- 1 medelstor (30 g) schalottenlök, skalad
- ½ tsk salt, valfritt
- ¼ tesked mald svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 340 g nötfärs
Toppings –
- 5 g ruccola
- 50 g inlagd kålrot
- 5 msk (75 ml) Harissa Aioli
Gör så här
- Lägg svampen, salt, peppar, jalapeno, schalottenlök och vitlök i Vitamix-kannan och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till hastighet 7.
- Mixa i 30 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Vänd ned svampblandningen i nötfärsen. Forma till nio burgare.
- För att tillaga burgarna, värm en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt 1 matsked olja i pannan och
lägg burgare i pannan (träng inte ihop för många i pannan samtidigt). Du kan laga två åt gången.
Bryn 3 minuter på varje sida och ställ sedan i ugnen (200°C) i cirka 15 minuter eller till önskad tillagningsgrad.
Till servering: Stek hamburgerbrödet lätt, smeta på aioli, lägg hamburgare på brödet och toppa med ruccola och
inlagd kålrot.