Brownies med smak av höst. Variera receptet med ännu mer kryddor eller tillsätt apelsin zest och toppa med din favorit-glasyr eller florsocker.
Pumpabrownies
Mängd: 24 st
Tid: 40 min
Ingredienser
- 4 stora ägg
- 15 torkade dadlar, urkärnade
- 2,5 dl osötad äppelmos
- 425 g pumpa
- 4,8 dl fullkornsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 tsk pumpkin pie-krydda
- Florsocker
Gör så här
- Lägg ned ägg, dadlar, äppelmos och pumpa i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 1 minut, använd tampern om det behövs för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Häll över blandningen till en bunke och tillsätt alla de torra ingredienserna (förutom florsockret som används som topping).
- Fördela sedan smeten i en ugnssäker bakform (25 cm x 38 cm)
- Bakas på 180°C i 30 min, testa gärna att sticka ned ex en gaffel eller tandpetare, blir den inte kladdig är kakan färdig.
- Skär upp i jämnstora rutor och pudra på lite florsocker.