Pumpabrownies

Brownies med smak av höst. Variera receptet med ännu mer kryddor eller tillsätt apelsin zest och toppa med din favorit-glasyr eller florsocker.

Pumpabrownies

Mängd: 24 st
Tid: 40 min

Ingredienser

  • 4 stora ägg
  • 15 torkade dadlar, urkärnade
  • 2,5 dl osötad äppelmos
  • 425 g pumpa
  • 4,8 dl fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk pumpkin pie-krydda
  • Florsocker

Gör så här

  1. Lägg ned ägg, dadlar, äppelmos och pumpa i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 1 minut, använd tampern om det behövs för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Häll över blandningen till en bunke och tillsätt alla de torra ingredienserna (förutom florsockret som används som topping).
  6. Fördela sedan smeten i en ugnssäker bakform (25 cm x 38 cm)
  7. Bakas på 180°C i 30 min, testa gärna att sticka ned ex en gaffel eller tandpetare, blir den inte kladdig är kakan färdig.
  8. Skär upp i jämnstora rutor och pudra på lite florsocker.