Pepparmintchoklad

En underbar julgåva att ta med sig när man ska bort. Du kan med fördel variera toppingen, och byta ut polkagrisarna mot ex hackad choklad och torkad frukt.

Pepparmintchoklad

Mängd: 900 g
Tid: 40 min

Ingredienser

 • 450 g mörk choklad, i bitar, uppdelad användning
 • ½ tsk pepparmintextrakt, uppdelad användning
 • 450 g vit choklad, i bitar, uppdelad användning
 • 3 polkagrisstänger, krossade

Gör så här

 1. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
 2. Lägg ned 225 g mörk choklad i din Vitamix kanna och fäst locket.
 3. Välj hastighet 1. Starta maskinen och mixa i 1 minut för att hacka chokladen. Stanna maskinen.
 4. Använd en slickepott för att skrapa ned choklad som fastnat på sidorna och under knivbladen.
 5. Sätt på locket igen och välj hastighet 1. Starta maskinen, öka sedan sakta till högsta hastighet och mixa i 1 minut. Stanna maskinen och skrapa återigen ned choklad som fastnat på sidorna och under knivbladen.
 6. Fäst locket och välj hastighet 1. Starta maskinen, öka sedan till högsta hastighet och mixa i 45 sekunder. Ta bort mittpluggen i locket och börja långsamt addera resterande mörk choklad genom öppningen. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
 7. Addera sedan ¼ tsk pepparmintextrakt och mixa i 3 minuter, eller tills chokladen smält och flödar fritt mellan knivarna. Stanna maskinen.
 8. Häll chokladen på bakplåten, använd slickepotten för att skrapa ur kannan. Sprid ut det till en tunt, jämnt lager. Ställ sedan in i frysen och låt stelna.
 9. Gör rent kannan och upprepa ovanstående process med den vita chokladen.
 10. När den vita chokladen smält, ta ut den mörka chokladen från frysen (OBS! viktigt att jobba snabbt här) sprid sedan ut ett lager vit choklad på den mörka chokladen. Anledningen till att du måste vara snabb här är för att om den vita chokladen stelnar innan du hunnit garnera med polkagrisen så kommer de inte fästa.
 11. Sprid ut de krossade polkagrisarna över den varma vita chokladen, och pressa lätt över dem med slickepotten så att de fastnar.
 12. Placera plåten i frysen igen och låt stelna i ca 20 minuter.
 13. Ta ut från frysen, slå sedan sönder i större bitar. Förvara i en lufttät behållare, antingen i frysen eller i kylen för att ätas.