Färsk lime och kokos kompletterar mangon i denna söta, fräscha efterrätt som kan avnjutas med gott samvete.
Mango och Kokosglass
Behållare: 2 L low profile kanna
Ingredienser
- 360 ml sojamjölk med vaniljsmak
- 2 msk limeskal
- 0,8 dl riven kokos
- 3 msk (45 ml) honung
- 680 g frysta mangobitar
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Kör programmet för Frysta Efterrätter eller starta mixern på lägsta hastighet, sedan snabbt öka till högsta hastighet. Mixa i 40–50 sekunder, använd tampern för att pressa ingredienserna
mot knivbladen. - Efter 30–60 sekunder kommer ljudet från motorn att förändras och fyra högar bildas i kannan. Stoppa maskinen. Överbearbeta inte receptet, då riskerar det att smälta. Servera omedelbart.