Perfekt till helgen när man vill bjuda familjen eller vännerna på något extra gott. Serveras med hemlagad hallonsås.
Mandelvåfflor med Hallonsås
Mängd: 4 våfflor
Tid: 30 min
Mandelvåfflor
Ingredienser
- 70 g mandel
- 125 g (2,5 dl) vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 stora ägg
- 160 ml standardmjölk
- 110 g smör, rumstempererat
- 1 tsk apelsinzest
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Lägg ned mandeln i Vitamix kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
- Mixa i 10 sekunder.
- Häll över den hackade mandeln till en bunke, addera sedan mjöl och bakpulver – blanda ihop.
- Lägg ned ägg, mjölk, smör, apelsinzest och vaniljpulver i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
- Mixa i 15 sekunder. Stanna maskinen och addera sedan mjölblandningen till kannan.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
- Mixa i 15 sekunder, tills smeten blivit slät och fin.
- Häll smeten från kannan direkt ned i våffeljärnet.
Hallonsås
Såsen görs i Ascent 600 ml mixerbägare – för andra behållare: öka mängden ingredienser.
Ingredienser
- 50 g hallon
- 60 ml vatten
- 1 tsk malen kanel
- 4 msk strösocker
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienserna i Vitamix mixerbägare och fäst knivbasen (OBS! Se till att skruva åt ordentligt, annars kommer maskinen inte gå att starta)
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sekunder.
- Ringla sedan över de gräddade våfflorna.