Mandelvåfflor med Hallonsås

Perfekt till helgen när man vill bjuda familjen eller vännerna på något extra gott. Serveras med hemlagad hallonsås.

Mandelvåfflor med Hallonsås

Mängd: 4 våfflor 
Tid: 30 min

Mandelvåfflor

Ingredienser

  • 70 g mandel
  • 125 g (2,5 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 stora ägg
  • 160 ml standardmjölk
  • 110 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk apelsinzest
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Lägg ned mandeln i Vitamix kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
  3. Mixa i 10 sekunder.
  4. Häll över den hackade mandeln till en bunke, addera sedan mjöl och bakpulver – blanda ihop.
  5. Lägg ned ägg, mjölk, smör, apelsinzest och vaniljpulver i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  6. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
  7. Mixa i 15 sekunder. Stanna maskinen och addera sedan mjölblandningen till kannan.
  8. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
  9. Mixa i 15 sekunder, tills smeten blivit slät och fin.
  10. Häll smeten från kannan direkt ned i våffeljärnet.

Hallonsås

Såsen görs i Ascent 600 ml mixerbägare – för andra behållare: öka mängden ingredienser.

Ingredienser

  • 50 g hallon
  • 60 ml vatten
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienserna i Vitamix mixerbägare och fäst knivbasen (OBS! Se till att skruva åt ordentligt, annars kommer maskinen inte gå att starta)
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  3. Mixa i 30 sekunder.
  4. Ringla sedan över de gräddade våfflorna.