Recept och bild: Sanna & Lina El Kott Helander (@Elkotts)
En riktig sommardröm, dessutom är den vegansk!
Jordgubbskaka
Mängd: 12 bitar
Ingredienser Kaka
- 2 dl mandelmjöl (du kan även mixa hela mandlar till ett mjöl i din Vitamix)
- 3 dl rismjöl
- 2 dl kokossocker
- 2 ½ tsk bakpulver
- 2 msk psylliumhusk
- 250 g jordgubbar
- 2 dl växtbaserad mjölk
- 1 ½ msk äppelcidervinäger
- ½ msk veganskt smör eller olja till att smörja formen med
- 1 msk rismjöl till formen
Garnering
- florsocker
- mynta
- hallon
- jordgubbar
- vegansk turkisk gurt eller grädde
Gör så här
- Smörj en form med smör eller olja, pudra med rismjöl.
- Blanda torra ingredienser i en bunke.
- Mixa jordgubbar, mjölk och äppelcidervinäger slätt i din Vitamix. Blanda sedan ihop allt i en bunke.
- Häll över i formen.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 – 40 minuter. Låt svalna.
- Garnera med florsocker och mynta. Servera med hallon, jordgubbar och gurt. Förvaras bäst med plastfolie i kylen.