Jordgubbskaka

Recept och bild: Sanna & Lina El Kott Helander (@Elkotts)
En riktig sommardröm, dessutom är den vegansk!

Jordgubbskaka

Mängd: 12 bitar

Ingredienser Kaka

  • 2 dl mandelmjöl (du kan även mixa hela mandlar till ett mjöl i din Vitamix)
  • 3 dl rismjöl
  • 2 dl kokossocker
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk psylliumhusk
  • 250 g jordgubbar
  • 2 dl växtbaserad mjölk
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • ½ msk veganskt smör eller olja till att smörja formen med
  • 1 msk rismjöl till formen

Garnering

  • florsocker
  • mynta
  • hallon
  • jordgubbar
  • vegansk turkisk gurt eller grädde

Gör så här

  1. Smörj en form med smör eller olja, pudra med rismjöl.
  2. Blanda torra ingredienser i en bunke.
  3. Mixa jordgubbar, mjölk och äppelcidervinäger slätt i din Vitamix. Blanda sedan ihop allt i en bunke.
  4. Häll över i formen.
  5. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 – 40 minuter. Låt svalna.
  6. Garnera med florsocker och mynta. Servera med hallon, jordgubbar och gurt. Förvaras bäst med plastfolie i kylen.