Jackfrukt Buffalo Dipp

Vegansk twist på klassisk Buffalo Chicken Dip.

Jackfrukt Buffalo Dipp

Mängd:
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 240 ml grönsaksbuljong
  • 180 ml hot sauce (chilisås)
  • 7 dl (415 g) rostade cashewnötter
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 msk näringsjäst
  • 1 (255 g) riven, preppad jackfrukt
  • 2,5 dl (85 g) vegansk ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 205°C. Smörj in, eller förbered en ugnsform med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Häll ned grönsaksbuljong, hot sauce, rostade cashewnötter, vitlök och lökpulver samt näringsjäst i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  3. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt upp till högsta. Mixa i 40-50 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  4. Blanda samman jackfrukt och sås i medelstor skål och häll sedan över till ugnsformen, toppa med ost.
  5.  Ställ in i ugnen i 35–45 minuter.
  6. Ta ut från ugnen och servera med grönsaker och chips.