Vegansk twist på klassisk Buffalo Chicken Dip.
Jackfrukt Buffalo Dipp
Ingredienser
- 240 ml grönsaksbuljong
- 180 ml hot sauce (chilisås)
- 7 dl (415 g) rostade cashewnötter
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk lökpulver
- 2 msk näringsjäst
- 1 (255 g) riven, preppad jackfrukt
- 2,5 dl (85 g) vegansk ost, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 205°C. Smörj in, eller förbered en ugnsform med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Häll ned grönsaksbuljong, hot sauce, rostade cashewnötter, vitlök och lökpulver samt näringsjäst i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt upp till högsta. Mixa i 40-50 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Blanda samman jackfrukt och sås i medelstor skål och häll sedan över till ugnsformen, toppa med ost.
- Ställ in i ugnen i 35–45 minuter.
- Ta ut från ugnen och servera med grönsaker och chips.