Denna kryddiga, söta och salta röda chilipasta används i koreansk matlagning.
Gochujang
Behållare: 1,4 L kanna. Använder du en 2 L kanna, gör större mängd.
Ingredienser
- 160 ml vatten
- 2 msk (30 g) risvin [eller Soju eller Sake]
- 1 ½ tsk risvinäger
- 1,2 dl (125 g) miso [eller doenjang]
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 2 msk (30 ml) honung
- 1,2 dl nymalen Gochugaru
- ½ tsk salt, valfritt
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Kör programmet för Dipp och Såser eller starta mixern på lägsta hastighet, och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
- Mixa i 60 sekunder, använd tampern för att pressa ingredienserna mot bladen.
- Förvara i en lufttät behållare i kylen.