Gochujang

Denna kryddiga, söta och salta röda chilipasta används i koreansk matlagning.

Gochujang

Mängd: 420 ml
Tid: 5 min

Behållare: 1,4 L kanna. Använder du en 2 L kanna, gör större mängd.

Ingredienser

  • 160 ml vatten
  • 2 msk (30 g) risvin [eller Soju eller Sake]
  • 1 ½ tsk risvinäger
  • 1,2 dl (125 g) miso [eller doenjang]
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 msk (30 ml) honung
  • 1,2 dl nymalen Gochugaru
  • ½ tsk salt, valfritt

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Kör programmet för Dipp och Såser eller starta mixern på lägsta hastighet, och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  3. Mixa i 60 sekunder, använd tampern för att pressa ingredienserna mot bladen.
  4. Förvara i en lufttät behållare i kylen.