Dessa pannkakor är gjorda på mandelmjölk och mandelmjöl och är rika på både protein och fibrer – en mycket bra start på en aktiv dag!
Glutenfria Pannkakor
Mängd: 8 st
Tid: 10 min
Ingredienser
- 4 stora ägg
- 1,25 dl mandelmjölk
- 2 msk dadelsirap
- 2 tsk mandelextrakt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 4,75 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosolja
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser – förutom kokosolja – i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet och öka sedan till högsta hastighet. Mixa i 20-30 sekunder, använd vid behov tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Värm kokosoljan i en stor stekpanna (gärna non-stick/teflon) på medelvärmen. Var försiktig när du steker pannkakorna då mandelmjöl är väldigt känsligt och kan lätt brännas vid.
- Häll ned önskad mängd smet i stekpannan (beroende på hur stora pannkakor du önskar göra). Stek tills de är är gyllenbruna på båda sidorna.
- Servera direkt med din favoritsylt, färsk frukt eller sirap.
Tips! Prova gärna att göra egen sylt också – se vårt recept på Chiasylt.