Atole de Almendra

En värmande dryck som oftast serveras i Mexiko och andra latin-amerikanska länder. Perfekt för årets kyligare månader!

Atole de Almendra

Mängd: 1.4 L
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 500 ml mjölk
  • 720 ml vatten
  • 3 msk masa harina (mexikanskt majsmjöl)
  • 1 msk mandelextrakt
  • 1 msk rostade mandlar
  • 1 msk socker
  • ¼ tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Alternativt välj programmet för Varma Soppor.
  3. Mixa i 5 min och 45 sekunder, eller låt programmet för Varma Soppor slutföras. Sänk sedan till hastighet 1 och mixa några sekunder till för att minska mängden skum som bildats.