Till alla mintchoklad-älskare; detta recept kommer definitivt få det att vattnas i munnen. Bör ätas varma direkt från ugnen för största möjliga smaksensation.
After Eight Kakor
Mängd: 20 st
Tid: 3 h 15 min
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakaopulver
- ¼ tsk bikarbonat
- ¼ tsk salt
- 1 stort ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 1,5 dl strösocker
- 55 g smör
- 20 st After Eight
Gör så här
- Lägg ned mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke och blanda samman allt.
- Lägg ned ägg, vaniljpulver, socker och smör i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 25 sekunder.
- Häll sedan över de mixade innehållet till bunken med de torra ingredienserna – blanda samma ordentligt.
- Samla ihop degen till en boll och forma sedan en 30 cm lång rulle, packa in den i smörpapper och lägg in i frysen i 3 timmar (kan frysas in i upp till 3 månader!)
- Sätt ugnen på 180°C. Dela sedan upp den frysta degen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper (med ca 2,5 cm mellanrum mellan varje kaka)
- Grädda i 8-10 min.
- När kakorna är klara, ta 2 kakor och lägg 1 After Eight mellan. Tryck ihop försiktigt så att chokladen smälter. Låt svalna.