After Eight Kakor

Till alla mintchoklad-älskare; detta recept kommer definitivt få det att vattnas i munnen. Bör ätas varma direkt från ugnen för största möjliga smaksensation.

After Eight Kakor

Mängd: 20 st
Tid: 3 h 15 min

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakaopulver
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk salt
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 55 g smör
  • 20 st After Eight

Gör så här

  1. Lägg ned mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke och blanda samman allt.
  2. Lägg ned ägg, vaniljpulver, socker och smör i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  5. Mixa i 25 sekunder.
  6. Häll sedan över de mixade innehållet till bunken med de torra ingredienserna – blanda samma ordentligt.
  7. Samla ihop degen till en boll och forma sedan en 30 cm lång rulle, packa in den i smörpapper och lägg in i frysen i 3 timmar (kan frysas in i upp till 3 månader!)
  8. Sätt ugnen på 180°C. Dela sedan upp den frysta degen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper (med ca 2,5 cm mellanrum mellan varje kaka)
  9. Grädda i 8-10 min.
  10. När kakorna är klara, ta 2 kakor och lägg 1 After Eight mellan. Tryck ihop försiktigt så att chokladen smälter. Låt svalna.