Utnyttja vattenmelon-säsongen med denna enkla, uppfriskande variant av Gazpacho för att svalka dig med under de varma sommardagarna.
Vattenmelon Gazpacho
Mängd: 1.2 L
Tid: 2 tim 10 min
Ingredienser
- 400 g vattenmelon, skuren i stora bitar
- ½ (90 g) röd paprika, urkärnad och delad i fyra delar
- ½ (30 g) jalapeño, urkärnad, delad i fyra delar
- 1 st (20 g) salladslök, tvättad och delad i fyra delar
- ½ (250 g) gurka, skuren i stora bitar
- 0,5 dl (6 g) färsk koriander, både stjälkar och blad
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk färsk limejuice
- ½ tsk malen svartpeppar
- ¾ tsk salt, valfritt
Gör så här
- Lägg ned vattenmelonen i Vitamix-kannan och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen, eller tills vattenmelonen är slät.
- Ta bort locket och placera resterande ingredienser i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket. Välj hastighet 7. Pulsa 5 till 8 gånger, eller tills grönsakerna hackas till önskad konsistens. Kyl gazpacho i minst 2 timmar innan servering. (Detta gör att luftbubblor kan separera, smakerna smälter samman och soppan blir ordentligt kall.)