Ramos Gin Fizz

En New Orleans klassiker från 1888. Framtagen på Henry Ramos’s Imperial Cabinet.

Ramos Gin Fizz

Mängd: 2 port
Tid: 12 min

Behållare: Vitamix Ascent 1,4 Aerating kanna

Ingredienser

  • 4  fluid ounce (12 cl) gin, gärna Plymouth gin
  • 1 fuid ounce (3 cl) färskpressad citronjuice
  • 1 fluid ounce (3 cl) färskpressad limejuice
  • 1 ounce (3 cl) sockerlag
  • 2 fluid ounce (6 cl) vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 2 st äggvitor
  • 2,5 dl isbitar
  • 3 fluid ounce (9 cl) sodavatten
  • 6 droppar apelsinblomvatten

Gör så här

  1. Lägg ned gin, citronjuice, limejuice, sockerlag, vispgrädde, vaniljpasta och äggvitor i Vitamix Aerating kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sakta till hastighet 9. Mixa i 60 sekunder.
  3. Addera is till kannan. Mixa på hastighet 5 i ytterligare 60 sekunder.
  4. Fördela drinken i två highball glas, sila bort isen om så önskas. Toppa varje drink med 3 cl sodavatten och 3 droppar apelsinblomvatten.