Pumpapaj Bars

En annan variant på pumpapaj – men lika god!

Pumpapaj Bars

Mängd: 12 bitar
Tid: 2,5 h

Botten

Ingredienser

  • 4,75 dl fullkornsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 0,5 dl naturell grekisk yoghurt
  • 110 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl + 2 msk brunt socker
  • 0,5 dl + 2 msk strösocker
  • 1 msk mjölk

Gör så här

  1. Smöra en (33 cm x 23 cm) bakform.
  2. Blanda samman mjöl och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Lägg ned yoghurt, smör, brunt socker och strösocker i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  6. Mixa i 30 sek, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  7. Häll över blandningen till bunken med de torra ingredienserna och blanda samman, addera 1 msk mjölk om det behövs. Pressa ut degen i bakformen, ska täcka halva kanterna. Nagga degen försiktigt med en gaffel och låt den sedan stå i 1 timme. Grädda sedan på 180°C i 30 – 35 min tills gyllenbrun. Låt stå och svalna på ett galler.

Fyllning

Ingredienser

  • 355 ml kondenserad mjölk
  • 2 stora ägg
  • 425 g pumpa eller pumpapuré
  • 0,5 dl brunt socker
  • 2 msk honung
  • 1½ tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen kryddnejlika
  • ¼ tsk malen ingefära
  • ¼ tsk malen kardemumma
  • ¼ tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg ned mjölk, ägg, pumpa, brunt socker, honung, kanel, kryddnejlika, ingefära, kardemumma och salt i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen, och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 30 sekunder.
  5. Häll över fyllningen i bakformen och grädda i 10 minuter.
  6. Sänk sedan temperaturen till 180°C och grädda i ytterligare 25 min.
  7. Låt svalna helt innan du skär upp den.