Peanut Butter Nicecream

En ny höstfavorit – nicecream gjord på sötpotatis, med smak av jordnötssmör, kanel och kardemumma. Recept och bild från smoothieproffset Anna Lindberg – Memysmoothiesanlife.

Peanut Butter Nicecream

Mängd: 1 portion
Tid: 

Ingredienser

  • 1 skopa proteinpulver med smak av jordnötssmör
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • 1 stor fryst och hackad banan
  • 100 g fryst (förkokt och hackad) sötpotatis
  • En nypa kanel och kardemumma

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i några sekunder på högsta och sänk sedan till en lägre hastighet. Pausa (stäng av) då och då för att skrapa ned det som fastnat på kanterna av kannan. Ta hjälp av tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Upprepa processen tills konsistensen är som mjukglass.

Toppa förslagsvis med fikon, pistagenötter och röda vinbär.

TIPS! Tillaga sötpotatisen i ugn på 175 grader (i ca en timme) – ta sedan av skalet och låt svalna. Hacka upp i mindre bitar och frys in över natten.