Kikärtsvåfflor

Testa att göra detta veganska alternativ gjort på kikärtsmjöl malet i din Vitamix.

Kikärtsvåfflor

Mängd: 8 st
Tid: 30 min

Behållare: Vitamix Ascent 1,4 L Aerating kanna + Ascent 1,4 dry blade kanna.

Ingredienser

  • 3,5 dl (210 g) kikärtsmjöl (malet i torrmixningskannan)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt
  • 1 nypa malen svartpeppar
  • ½ liten (150 g) zucchini, tärnad
  • 2 msk färska basilikablad, hackade
  • 180 ml aquafaba (kikärtsspad)
  • ¼ tsk cream of tartar
  • 180 ml mandelmjölk
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Förvärm våffeljärnet på högsta inställningen.
  2. Lägg i kikärtsmjöl, bakpulver, salt, peppar, zucchini, basilika i en bunke och rör runt för att blanda.
  3. Häll ned aguafaba och cream of tartar i Vitamix Aeratingkannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Starta maskinen på lägsta hastighet och öka sedan sakta till hastighet 7.
  5. Mixa i 1 minut eller tills aguafaba blandningen är ungerfär tre gånger så stor. Ställ åt sidan.
  6. Rör ned mandelmjölk och olivolja i kikärts-och zucchinimixen.
  7. Avsluta med att hälla över aquafaba till resten av blandningen i bunken, vänd försiktigt ned det i smeten. Låt smeten vila i 10 minuter innan du steker våfflorna.