Testa att göra detta veganska alternativ gjort på kikärtsmjöl malet i din Vitamix.
Kikärtsvåfflor
Behållare: Vitamix Ascent 1,4 L Aerating kanna + Ascent 1,4 dry blade kanna.
Ingredienser
- 3,5 dl (210 g) kikärtsmjöl (malet i torrmixningskannan)
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk havssalt
- 1 nypa malen svartpeppar
- ½ liten (150 g) zucchini, tärnad
- 2 msk färska basilikablad, hackade
- 180 ml aquafaba (kikärtsspad)
- ¼ tsk cream of tartar
- 180 ml mandelmjölk
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Förvärm våffeljärnet på högsta inställningen.
- Lägg i kikärtsmjöl, bakpulver, salt, peppar, zucchini, basilika i en bunke och rör runt för att blanda.
- Häll ned aguafaba och cream of tartar i Vitamix Aeratingkannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet och öka sedan sakta till hastighet 7.
- Mixa i 1 minut eller tills aguafaba blandningen är ungerfär tre gånger så stor. Ställ åt sidan.
- Rör ned mandelmjölk och olivolja i kikärts-och zucchinimixen.
- Avsluta med att hälla över aquafaba till resten av blandningen i bunken, vänd försiktigt ned det i smeten. Låt smeten vila i 10 minuter innan du steker våfflorna.