Grasshopper Cocktail

Crème de cacao och crème de menthe blandas med  yoghurt för att skapa en krämig, oemotståndlig dessertcocktail.

Grasshopper Cocktail

Mängd: 480 ml eller 960 ml
Tid: 10 min grasshopper cocktail

Ingredienser (1,4 L kanna)

  • 1 msk vit crème de cacao [eller
    chokladlikör]
  • 1 msk crème de menthe
  • 2,5 dl (130 g) mejerifri fryst yoghurt [eller vanilj
    glass]
  • 80 ml sojamjölk [eller mjölk]
  • 0,5 dl (30 g) isbitar

Ingredienser (2 L kanna)

  • 2 msk (30 ml) vit crème de cacao [eller
    chokladlikör]
  • 2 msk (30 ml) crème de menthe
  • 4,75 dl (260 g) mejerifri fryst yoghurt [eller vanilj
    glass]
  • 160 ml sojamjölk [eller mjölk]
  • 1,2 dl (65 g) isbitar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i Vitamix-behållaren i angiven ordning och fäst locket.
  2. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 20-30 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienser mot knivbladen.