Crème de cacao och crème de menthe blandas med yoghurt för att skapa en krämig, oemotståndlig dessertcocktail.
Grasshopper Cocktail
Mängd: 480 ml eller 960 ml
Tid: 10 min
Ingredienser (1,4 L kanna)
- 1 msk vit crème de cacao [eller
chokladlikör] - 1 msk crème de menthe
- 2,5 dl (130 g) mejerifri fryst yoghurt [eller vanilj
glass] - 80 ml sojamjölk [eller mjölk]
- 0,5 dl (30 g) isbitar
Ingredienser (2 L kanna)
- 2 msk (30 ml) vit crème de cacao [eller
chokladlikör] - 2 msk (30 ml) crème de menthe
- 4,75 dl (260 g) mejerifri fryst yoghurt [eller vanilj
glass] - 160 ml sojamjölk [eller mjölk]
- 1,2 dl (65 g) isbitar
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i Vitamix-behållaren i angiven ordning och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 20-30 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienser mot knivbladen.