Chokladfondue

En klassiker, som kan justeras för att passa dina preferenser.

Chokladfondue

Mängd: 480 ml
Tid: 10 min

Behållare: 1.4 L kanna (för större kannor, öka mängden ingredienser)

Ingredienser

  • 240 ml mandeldryck [eller din favoritmjölk]
  • 110 g mjölkchoklad
  • 110 g bittersöt choklad
  • ½ msk instant espressopulver, valfritt
  • 1 nypa salt
  • 2 matskedar (30 ml) konjak [eller din favorit likör], valfri

Gör så här

  1. Häll mjölk, choklad, espressopulver och salt (om det används) i Vitamix-behållaren i ovanstående lista.
  2. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 3,5 minut, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Häll över till en fonduegryta för att hålla det varmt.