Choklad och Hasselnötssmör

En lyxig blandning av choklad och hasselnötter som komplement till crêpes, kringlor och söta jordgubbar.

Choklad och Hasselnötssmör

Mängd: 550 ml
Tid: 12 min

Ingredienser

  • 60 ml jordnötsolja
  • 400 g rostade hasselnötter, utan skal
  • 2,5 dl (150 g) mjölkchokladknappar
  • 2,5 dl (150 g) mörk chokladknappar

Gör så här

  1. Placera jordnötsoljan och hasselnötterna i Vitamix-kannan i den ordning som anges och säkra locket. Kör programmet Dips & Spreads eller starta mixern på lägsta hastighet öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder, använd tampern för att pressa ingredienserna mot knivbladen.
  2. Tillsätt chokladen genom lockpluggens öppning, lite i taget. Använd tampern vid behov. När all choklad har tillsatts startar du mixern och ökar hastigheten till det högsta och kör i 20-30 sekunder. Kyl i kylskåp för att få den att tjockna innan servering.