Ett veganskt substitut för vanlig ricotta.
Vegansk Ricotta
Ingredienser
- 400 g tofu
- 3 msk (20 g) näringsjäst
- 2 msk olivolja
- 1 msk tahini [eller sesamfrön]
- 1 citron, pressad
- 1 medelstor (30 g) schalottenlök, skalad
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 1,2 dl (10 g) färska basilikablad
- 1 tsk färsk oregano
- 1 tsk sojamjölk, beroende på önskad konsistens
- Salt och malen svartpeppar efter smak
Gör så här
- Pressa tofun i 10 minuter för att avlägsna överflödig vätska.
- Placera alla ingredienser i Vitamix-kannan i ovanstående ordning, förutom sojamjölk, och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till hastighet 4. Använd tampern för att pressa ingredienserna mot knivbladen. Ta bort lockpluggen och tillsätt sojamjölk genom öppningen tills önskad konsistens uppnås.