Hummus

Vårt recept på den klassiska dippsåsen från Mellanöstern. Serveras oftast med tunnbröd, men smakar lika fantastiskt med nachochips eller grönsaker också.

Hummus

Mängd: 840 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter (850 g), ena burken silad och den andra med vätskan kvar.
  • 0,5 dl (35 g) sesamfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 citron, skalad
  • 1 liten vitlöksklyfta, skalad
  • 1 tsk spiskummin
  • salt

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 till en början.
  3. Starta maskinen på lägsta hastighet. Öka sedan snabbt upp till högsta hastighet.
  4. Mixa i 1 min. Använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Smaka av med salt. Toppas gärna med lite olivolja och sesamfrön.