Vårt recept på den klassiska dippsåsen från Mellanöstern. Serveras oftast med tunnbröd, men smakar lika fantastiskt med nachochips eller grönsaker också.
Hummus
Mängd: 840 ml
Tid: 11 min
Ingredienser
- 2 burkar kikärter (850 g), ena burken silad och den andra med vätskan kvar.
- 0,5 dl (35 g) sesamfrön
- 2 msk olivolja
- 1/2 citron, skalad
- 1 liten vitlöksklyfta, skalad
- 1 tsk spiskummin
- salt
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen på lägsta hastighet. Öka sedan snabbt upp till högsta hastighet.
- Mixa i 1 min. Använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Smaka av med salt. Toppas gärna med lite olivolja och sesamfrön.