Ugnsrostad morot, ångkokt äpple och lite ingefära – men var försiktig med ingefäran, börja med väldigt lite så att ditt barn hinner vänja sig!
Morotspuré med äpple och ingefära
Mängd: 240 ml
Tid: 11 min
Kanna: Ascent 225 ml Mixerskål (för större behållare, öka mängden ingredienser).
Ingredienser
- 100 g morot, ugnsrostad, avsvalnad
- 75 g äpple, skalad, utan kärnhus, tärnad, ångkokt och avsvalnad
- ¼ tsk malen ingefära
- 75 ml mjölk (bröstmjölk eller annan valfri mjölk)
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i behållaren i ovanstående ordning och skruva på knivsatsen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
- Välj hastighet 1 eller Purée-programmet.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa i 1 minut; eller starta maskinen och låt Puré-programmet slutföras.