Medelhavs Linssallad

Syrlig sumac och citronvinäger ger fräsch smak till denna linsrätt.

Medelhavs Linssallad

Mängd:
Tid: 30 min

Ingredienser

Till linserna –

  • 1 msk olivolja
  • ½ (100 g) lök, tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 dl (400 g) linser
  • 1 torkat lagerblad
  • 720 ml grönsaksbuljong

Till dressingen –

  • 1 citron, skalad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk granatäpplemelass
  • 1 msk malen torkad sumak
  • 3 kvistar färsk oregano, endast bladen
  • 120 ml extra jungfruolja

Garnering –

  • ½ knippe italiensk persilja, endast bladen, hackad
  • 2 (100 g) romatomater, tärnade
  • ½ dl granatäpplekärnor

Gör så här

  1. För linserna: I en liten kastrull, lägg ned olivolja, lök och vitlök och fräs på medelvärme tills de är genomskinliga. Tillsätt linserna, lagerbladet och grönsaksbuljongen. Koka upp,
    sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Sila överflödig vätska från linserna och låt svalna.
  2. För dressingen: Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  3. Mixa i 25 sekunder, eller tills önskad konsistens har uppnådds.
  4. Servering: Blanda linserna, dressingen och garneringen i en serveringsskål.