Syrlig sumac och citronvinäger ger fräsch smak till denna linsrätt.
Medelhavs Linssallad
Ingredienser
Till linserna –
- 1 msk olivolja
- ½ (100 g) lök, tärnad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 dl (400 g) linser
- 1 torkat lagerblad
- 720 ml grönsaksbuljong
Till dressingen –
- 1 citron, skalad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk granatäpplemelass
- 1 msk malen torkad sumak
- 3 kvistar färsk oregano, endast bladen
- 120 ml extra jungfruolja
Garnering –
- ½ knippe italiensk persilja, endast bladen, hackad
- 2 (100 g) romatomater, tärnade
- ½ dl granatäpplekärnor
Gör så här
- För linserna: I en liten kastrull, lägg ned olivolja, lök och vitlök och fräs på medelvärme tills de är genomskinliga. Tillsätt linserna, lagerbladet och grönsaksbuljongen. Koka upp,
sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Sila överflödig vätska från linserna och låt svalna. - För dressingen: Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet.
- Mixa i 25 sekunder, eller tills önskad konsistens har uppnådds.
- Servering: Blanda linserna, dressingen och garneringen i en serveringsskål.