En uppfriskande, sammetslen lemon curd, sötat med honung istället för socker.
Lemon curd med honung
Mängd: 840 ml
Tid: 15 min
Ingredienser
- 5 stora ägg
- 1,2 dl pressad citron
- Zest från 3 citroner
- 1,2 dl honung
- 1 krm salt
- ½ tsk linfrömjöl
- 110 g smör, uppdelad i bitar
Gör så här
- Lägg ned ägg, citronjuice, zest, honung, salt, och linfrömjöl i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 4,5 min-5 min, eller tills det börjar ryka från locket och blandningen är varm.
- Medan maskinen fortfarande är igång, minska till hastighet 3 och ta bort lockpluggen från locket.
- Lägg ned smörbitarna genom öppningen. Sätt tillbaka lockpluggen.
- Mixa i ytterligare 15 till 30 sekunder.
- Häll över innehållet till en skål och låt svalna.