Lemon curd med honung

En uppfriskande, sammetslen lemon curd, sötat med honung istället för socker.

Lemon curd med honung

Mängd: 840 ml
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 5 stora ägg
  • 1,2 dl pressad citron
  • Zest från 3 citroner
  • 1,2 dl honung
  • 1 krm salt
  • ½ tsk linfrömjöl
  • 110 g smör, uppdelad i bitar

Gör så här

  1. Lägg ned ägg, citronjuice, zest, honung, salt, och linfrömjöl i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 4,5 min-5 min, eller tills det börjar ryka från locket och blandningen är varm.
  5. Medan maskinen fortfarande är igång, minska till hastighet 3 och ta bort lockpluggen från locket.
  6. Lägg ned smörbitarna genom öppningen. Sätt tillbaka lockpluggen.
  7. Mixa i ytterligare 15 till 30 sekunder.
  8. Häll över innehållet till en skål och låt svalna.