Latinamerikansk smak möter fransk bakverksteknik i denna uppseendeväckande, njutbara dessert.
Dulce de Leche Crème Brûlée
Behållare: 2 L kanna
Ingredienser
- 240 ml vispgrädde
- 360 ml standardmjölk
- 1 burk dulce de leche
- 6 äggulor
- 1 tsk vaniljextrakt
- ¼ tsk mandelextrakt
- ¼ tsk salt
- 3 msk (30 g) strösocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 °C.
- Lägg ned alla ingredienser utom socker i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 5 minuter och 45 sekunder.
- Ta försiktigt bort locket och mät temperaturen på vaniljsåsen med en termometer för att säkerställa att den når mellan 76 och 85 °C. Om den inte är tillräckligt varm, sätt tillbaka locket på behållaren och mixa på hög hastighet i ytterligare en minut.
- När temperaturen är nådd, häll blandningen i ramekinformar och fyll dem nästan upp till kanten. (Skumma ytan med en sked för att ta bort eventuella luftbubblor, om så önskas.)
- Placera ramekinformarna i en djup bakplåt och fyll den med varmt vatten för att skapa ett vattenbad. Vattnet ska nå halva ramekinformarnas höjd. (Var försiktig så att inget vatten kommer in i ramekinformarna.
- Grädda sedan i ugnen 35–40 minuter, eller tills endast mitten av varje gräddad vaniljsås skakar när du knackar försiktigt på den. (Om hela ytan på vaniljsåsen skakar från kant till kant inuti ramekinen, grädda i ytterligare 5 minuter innan du kontrollerar igen.)
- Låt vaniljsåsen svalna i vattenbadet i 30 minuter, låt dem sedan svalna på ett galler i ytterligare 30 minuter. När de har nått rumstemperatur, täck över och ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, eller över natten för att stelna.
- Servering: Täck ovansidan av varje Crème Brûlée med 1 tsk socker, knacka ut det försiktigt för att skapa ett jämnt lager.
- Använd en köksbrännare för att karamellisera sockret genom att långsamt röra formen i en cirkel från 15–25 cm avstånd tills allt socker har fått färg. Garnera med färsk frukt och servera omedelbart!