Citrussmör

Citrus och persilja ger en explosion av smak för ett fantastiskt smör som du kan använda på både rostade grönsaker och kött.

Citrussmör

Mängd: 455 g
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 720 ml vispgrädde
  • ¾ tsk havssalt
  • 1 tsk citronzest
  • 1 tsk limezest
  • 1 tsk apelsinzest
  • 12 kvistar italiensk persilja, endast bladen

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa tills blandningen är tjock och slutar cirkulera – detta är vispgräddefasen. Fortsätt mixa i 30–45 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Blandningen kommer att separera i vätska och fast material. Fortsätt mixa i 30–45 sekunder och använd tampern.
  3. Häll över blandningen till en sil placerad över en skål. Låt blandningen silas i kylskåpet i 4 timmar eller upp till över natten. Förvara i en lufttät behållare. Kärnmjölken som blir över kan användas för att göra pannkakor eller andra bakverk.