Citrus och persilja ger en explosion av smak för ett fantastiskt smör som du kan använda på både rostade grönsaker och kött.
Citrussmör
Ingredienser
- 720 ml vispgrädde
- ¾ tsk havssalt
- 1 tsk citronzest
- 1 tsk limezest
- 1 tsk apelsinzest
- 12 kvistar italiensk persilja, endast bladen
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa tills blandningen är tjock och slutar cirkulera – detta är vispgräddefasen. Fortsätt mixa i 30–45 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Blandningen kommer att separera i vätska och fast material. Fortsätt mixa i 30–45 sekunder och använd tampern.
- Häll över blandningen till en sil placerad över en skål. Låt blandningen silas i kylskåpet i 4 timmar eller upp till över natten. Förvara i en lufttät behållare. Kärnmjölken som blir över kan användas för att göra pannkakor eller andra bakverk.