Chili Lime Krydda

Använd denna mångsidiga krydda på frukt, grönsaker, kött, i dippsåser, drycker och desserter!

Chili Lime Krydda

Mängd: 75 g
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 3 st (15 g) guajillo chilipeppar
  • 2 (10 g) torkade Fresno chilipeppar
  • 2 msk (20 g) kristalliserad lime
  • 2 msk (30 g) havssalt

Gör så här

  1. Lägg de torkade chilifrukterna i Vitamix-kannan i och fäst locket.
  2. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan till högsta hastighet. Mixa i 25 sekunder, eller tills önskad konsistens uppnåtts.
  3. Häll över de malda chilifrukterna i en liten skål och blanda noggrant med den kristalliserade limen och havssaltet. Använd omedelbart eller förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur.