Till den här kaffedrycken använder vi Vitamix Ascent Aerating kanna för att få till det där unika, tjocka skummet som kännetecknar både cappuccinos och machiattos.
Cappuccino
Mängd: 720 ml
Tid: 6 min
Behållare: Vitamix Ascent 1,4 L Aerating kanna.
Ingredienser
- 240 ml varm mjölk, ca 70°C.
- 180 ml espresso, varmt
- Ev. önskad sötning
Gör så här
- Lägg ned den varma mjölken i Vitamix kannan och fäst locket. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka sakta till hastighet 6. Mixa i 45 sekunder. (Om du halverar receptet för att göra 1 port, mixa bara 30 sekunder).
- Stanna maskinen och ta bort locket.
- Portionera ut 240 ml mjölkskum i vardera kopp och toppa med 90 ml espresso.
- Använd ev sötning om så önskas.
Note: När du mixat den varma mjölken i Aerating kannan, kommer volymen dubblas. Bästa tipset för att värma mjölken innan du häller ned den i kannan är att låta det sjuda upp i en kastrull – det ska alltså inte koka upp!