Till den här kaffedrycken använder vi Vitamix Ascent Aerating kanna för att få till det där unika, tjocka skummet som kännetecknar både cappuccinos och machiattos.

Cappuccino

Mängd: 720 ml
Tid: 6 min

Behållare: Vitamix Ascent 1,4 L Aerating kanna.

Ingredienser

  • 240 ml varm mjölk, ca 70°C.
  • 180 ml espresso, varmt
  • Ev. önskad sötning

Gör så här

  1. Lägg ned den varma mjölken i Vitamix kannan och fäst locket. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka sakta till hastighet 6. Mixa i 45 sekunder. (Om du halverar receptet för att göra 1 port, mixa bara 30 sekunder).
  2. Stanna maskinen och ta bort locket.
  3. Portionera ut 240 ml mjölkskum i vardera kopp och toppa med 90 ml espresso.
  4. Använd ev sötning om så önskas.

Note: När du mixat den varma mjölken i Aerating kannan, kommer volymen dubblas. Bästa tipset för att värma mjölken innan du häller ned den i kannan är att låta det sjuda upp i en kastrull – det ska alltså inte koka upp!