Inspirerade av smakerna utav mexikansk varm choklad. Perfekta kakor att doppa eller dekorera!
Mexikanska Chokladkakor
Mängd: 40 kakor
Tid: 1 h 30 min
Ingredienser
- 4,75 dk (250 g) vetemjöl
- 1,25 dl (42 g) osötat kakaopulver, plus mer till garnering
- 1 msk majsstärkelse
- 2 tsk malen kanel
- ¼ tsk malen svartpeppar
- 2 tsk Ancho chilipulver, valfritt
- ⅛ tsk salt
- 250 g osaltat smör, smält
- 1 stort ägg, rumstempererat
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1,25 dl (100 g) strösocker
- 0,5 dl (25 g) florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Blanda mjöl, kakaopulver, majsstärkelse, kanel, svartpeppar, ancho-chilipulver (om det används) och salt (om det används) i en bunke. Ställ åt sidan.
- Häll smör, ägg, vanilj och socker i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 15 sekunder.
- Ta bort locket och tillsätt de blandade torra ingredienserna till kannan.
- Välj hastighet 6. Pulsa 6 till 8 gånger och använd tampern för att pressa ner ingredienserna i knivarna. Vid behov: stanna maskinen och skrapa ned innehåll som fastnat på kannans väggar. Degen är klar när den JUST har gått ihop. Överbearbeta inte receptet.
- Häll ut degen från kannan, linda in den tätt i plastfolie och låt den kylas ned i kylen i minst 1 timme.
- Ta ut degen ur kylskåpet och pudra med kakaopulver. Knåda degen tills den har mjuknat något. Kavla ut den till 0,6 cm tjocklek och använd 5 cm stora kakformar för att skära ut kakor och placera dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lämna ett par centimeter mellan varje kaka.
- Grädda i 15–20 minuter, vänd bakplåten halvvägs igenom tiden, tills kanterna precis börjar gyllenbruna och kakorna är mjuka vid beröring. Låt svalna på bakplåten innan du hanterar dem.
NOTIS: Gräddningstiden varierar beroende på kakornas storlek; minikakor gräddas på 10–12 minuter medan större kakor kan ta upp till 20 minuter.