Mexikanska Chokladkakor

Inspirerade av smakerna utav mexikansk varm choklad. Perfekta kakor att doppa eller dekorera!

Mexikanska Chokladkakor

Mängd: 40 kakor
Tid: 1 h 30 min

Ingredienser

  • 4,75 dk (250 g)  vetemjöl
  • 1,25 dl (42 g) osötat kakaopulver, plus mer till garnering
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk Ancho chilipulver, valfritt
  • ⅛ tsk salt
  • 250 g osaltat smör, smält
  • 1 stort ägg, rumstempererat
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,25 dl (100 g) strösocker
  • 0,5 dl (25 g) florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Blanda mjöl, kakaopulver, majsstärkelse, kanel, svartpeppar, ancho-chilipulver (om det används) och salt (om det används) i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Häll smör, ägg, vanilj och socker i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 15 sekunder.
  4. Ta bort locket och tillsätt de blandade torra ingredienserna till kannan.
  5. Välj hastighet 6. Pulsa 6 till 8 gånger och använd tampern för att pressa ner ingredienserna i knivarna. Vid behov: stanna maskinen och skrapa ned innehåll som fastnat på kannans väggar. Degen är klar när den JUST har gått ihop. Överbearbeta inte receptet.
  6. Häll ut degen från kannan, linda in den tätt i plastfolie och låt den kylas ned i kylen i minst 1 timme.
  7. Ta ut degen ur kylskåpet och pudra med kakaopulver. Knåda degen tills den har mjuknat något. Kavla ut den till 0,6 cm tjocklek och använd 5 cm stora kakformar för att skära ut kakor och placera dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lämna ett par centimeter mellan varje kaka.
  8. Grädda i 15–20 minuter, vänd bakplåten halvvägs igenom tiden, tills kanterna precis börjar gyllenbruna och kakorna är mjuka vid beröring. Låt svalna på bakplåten innan du hanterar dem.

NOTIS: Gräddningstiden varierar beroende på kakornas storlek; minikakor gräddas på 10–12 minuter medan större kakor kan ta upp till 20 minuter.