Hot Sauce

Ett recept på en mycket mångsidig stark sås – kan användas i allt från dipp till marinering!

Hot Sauce

Mängd: 480 ml Chilisås
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 8 st (115 g) Fresno chili
  • 4 st (115 g) chilippar ”sweet banana”
  • 2 st (8 g) guajillo chilipeppar [eller annan torkad chili
    peppar]
  • 12 st (35 g) vitlöksklyftor, skalade
  • 1 medelstor (75 g) schalottenlök, skalad
  • 240 ml äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk Worcestershiresås
  • ¼ tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk salt, valfritt

Gör så här

  1. Tillsätt alla ingredienser i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk värmen, sätt på locket och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Häll försiktigt över ingredienserna till Vitamix-kannan och fäst locket.
  3. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  4. Mixa för 60 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Sila såsen i rena behållare. Förslut med lock och förvara kylt i 2 till 3 veckor.
    Om den förvaras i steriliserade burkar och försluts ordentligt kan den starta såsen förvaras i kyl upp till 6 månader.