Ett recept på en mycket mångsidig stark sås – kan användas i allt från dipp till marinering!
Hot Sauce
Ingredienser
- 8 st (115 g) Fresno chili
- 4 st (115 g) chilippar ”sweet banana”
- 2 st (8 g) guajillo chilipeppar [eller annan torkad chili
peppar] - 12 st (35 g) vitlöksklyftor, skalade
- 1 medelstor (75 g) schalottenlök, skalad
- 240 ml äppelcidervinäger
- 1 msk honung
- 1 msk Worcestershiresås
- ¼ tsk hela svartpepparkorn
- 1 tsk salt, valfritt
Gör så här
- Tillsätt alla ingredienser i en liten kastrull och låt koka upp. Sänk värmen, sätt på locket och låt sjuda i 10 minuter.
- Häll försiktigt över ingredienserna till Vitamix-kannan och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
- Mixa för 60 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Sila såsen i rena behållare. Förslut med lock och förvara kylt i 2 till 3 veckor.
Om den förvaras i steriliserade burkar och försluts ordentligt kan den starta såsen förvaras i kyl upp till 6 månader.