Hjortronglass

Hjortron är ett nordiskt superbär och kallas ibland till och med för skogens guld. Bären har lite av en hedersplats i våra kök och något vi lyxar till med, ex som tillbehör till framför allt pannkakor och våfflor, men i det här fallet i form av en fantastiskt god glass!

Hjortronglass

Mängd: 1.2 L
Tid: 14 min (OBS ska sedan stå i frysen över natten)

Ingredienser

  • 6 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljpasta
  • 4 dl (600 g) hjortronsylt
  • 1 nypa mald kanel
  • 720 ml vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg ned ägg, socker, vaniljpasta, hjortronsylt och kanel i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 3,5 – 4 min. Blandningen bör uppnå en temperatur på 70 grader för att förhindra att glassen kristalliseras.
  5. Häll över det mixade innehållet till en skål/behållare och låt svalna.
  6. När det svalnat, rör ned grädden och se till att det blandas samman ordentligt.
  7. Häll sedan över till en förvaringsbehållare med lock, och frys in över natten. Ställ fram glassen 5 min innan servering!