Hjortron är ett nordiskt superbär och kallas ibland till och med för skogens guld. Bären har lite av en hedersplats i våra kök och något vi lyxar till med, ex som tillbehör till framför allt pannkakor och våfflor, men i det här fallet i form av en fantastiskt god glass!
Hjortronglass
Mängd: 1.2 L
Tid: 14 min (OBS ska sedan stå i frysen över natten)
Ingredienser
- 6 stora ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljpasta
- 4 dl (600 g) hjortronsylt
- 1 nypa mald kanel
- 720 ml vispgrädde
Gör så här
- Lägg ned ägg, socker, vaniljpasta, hjortronsylt och kanel i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 3,5 – 4 min. Blandningen bör uppnå en temperatur på 70 grader för att förhindra att glassen kristalliseras.
- Häll över det mixade innehållet till en skål/behållare och låt svalna.
- När det svalnat, rör ned grädden och se till att det blandas samman ordentligt.
- Häll sedan över till en förvaringsbehållare med lock, och frys in över natten. Ställ fram glassen 5 min innan servering!