Kombinera denna kryddiga marinad eller dippsås med grillad fisk, kyckling, rött kött, korv eller grönsaker.
Chimichurri
Behållare: 1,4 L kanna
Ingredienser
- 60 ml rödvinsvinäger
- ½ citron, skalad
- ½ (50 g) rödlök, skalad
- 1 knippe (30 g) färska persiljeblad
- 1,75 dl (30 g) färska korianderblad
- 0,5 dl (5 g) färsk oregano
- 6 vitlöksklyftor, skalade
- ½ (10 g) jalapeño, urkärnad
- ¼ tsk havssalt, valfritt
- ⅛ tsk malen svartpeppar
- 180 ml extra jungfruolja [eller vatten]
Gör så här
- Placera alla ingredienser i Vitamix-behållaren i den angivna ordningen och sätt på locket.
- För en slät chimichurri: Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- För en chimichurri med lite textur: Välj istället hastighet 6. Pulsa 10–15 gånger och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.