Chimichurri

Kombinera denna kryddiga marinad eller dippsås med grillad fisk, kyckling, rött kött, korv eller grönsaker.

Chimichurri

Mängd: 360 ml
Tid: 10 min

Behållare: 1,4 L kanna

Ingredienser

  • 60 ml rödvinsvinäger
  • ½ citron, skalad
  • ½ (50 g) rödlök, skalad
  • 1 knippe (30 g) färska persiljeblad
  • 1,75 dl (30 g) färska korianderblad
  • 0,5  dl (5 g) färsk oregano
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • ½ (10 g) jalapeño, urkärnad
  • ¼ tsk havssalt, valfritt
  • ⅛ tsk malen svartpeppar
  • 180 ml extra jungfruolja [eller vatten]

Gör så här

  1. Placera alla ingredienser i Vitamix-behållaren i den angivna ordningen och sätt på locket.
  2. För en slät chimichurri: Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  3. För en chimichurri med lite textur: Välj istället hastighet 6. Pulsa 10–15 gånger och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.