Äpple och Pumpapuré

Denna hemlagade äpple- och pumpapuré är ett enkelt och hälsosamt recept för att mata ditt barn i höst! Endast 3 ingredienser (pumpa, äpplen
& vatten) vilket betyder att det är naturligt glutenfritt, mjölkfritt och veganskt utan konserveringsmedel och tillsatser!

Äpple och Pumpapuré

Mängd: 20 port 
Tid: 26 min

Ingredienser

  • 1 liten (250 g) pumpa, ca 3,5 dl (ex butternut eller annan pajpumpa), ugnsrostad, urgröpt
  • 3 medelstora (410 g) äpplen, skalade, urkärnade

Gör så här

  1. Lägg ned äpplen och pumpa i Vitamix-behållaren och fäst locket.
  2. Starta maskinen på lägsta hastighet, öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 1 minut. Om det behövs, addera
    upp emot 1,2 dl vatten och fortsätt mixa så att blandningen når önskad konsistens.

Yngre bebisar (4-7 månader) behöver tunnare puréer, medan äldre bebisar (8+ månader) kan
hantera en liten bit av textur! Frys in i 1-2 msk port i en isbitsbricka eller silikonform. När fryst, ta bort kuber
från bricka/form och överför till en lufttät behållare och förvara i frysen.
Lägg önskat antal kuber i en mikrovågssäker behållare och värm i ca 30 sekunder per kub. Kontrollera att de inte är för varma innan du matar ditt barn!