Testa det här receptet på vegansk cheesecake. Vitamix blender är perfekt att använda både för att skapa botten och fyllningen.
No-Bake Vegan Cheesecake
Mängd: 10 serveringar
Tid: 3,5 h
Behållare: 2 L low profile kanna
Ingredienser
Botten:
- 1,2 dl (70 g) rostade, osaltade mandlar
- 1,2 dl (60 g) glutenfria havregryn
- 2 msk chiafrön
- 2 msk hampafrön
- ⅛ tsk himalayasalt
- 2,5 dl (140 g) medjooldadlar, urkärnade
- 2 tsk spirulina, valfritt
Fyllning:
- 200 g cashewnötter, blötlagda över natten, avrunna
- 180 ml kokosmjölk
- 90 ml kokosolja
- 90 ml lönnsirap
- 90 ml färskpressad citronsaft [eller en citron, skalad]
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här
- För botten: Lägg alla ingredienser till pajdegen utom dadlarna i Vitamix-kannan i den angivna ordningen och sätt på locket. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till hastighet 6.
- Mixa i 20 sekunder tills blandningen smulas sönder. Tillsätt dadlarna och mixa på hastighet 5 i ytterligare 15 sekunder, eller tills blandningen är väl blandad. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivarna. Häll över degen till en 23 cm pajform klädd med bakplåtspapper och tryck till ordentligt för att packa ihop pajdegen. Förvara i frysen medan du förbereder fyllningen.
- För fyllningen: Lägg alla ingredienser till fyllningen i Vitamix-kannan i angiven ordning och sätt på locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 45 sekunder eller tills den är slät.
- Häll över fyllningen i pajformen ställ tillbaka kakan i frysen i 3 timmar för att den ska stelna. När du är redo att servera, ta ut kakan och låt den tina i 15 minuter innan du skär upp den och njuter.