Miso Caramel Frappé

En sockerfri, mjölkfri variant av det populära salted caramel kaffet.

Miso Caramel Frappé

Mängd: 825 ml
Tid: 15 min

Ingredienser

Miso Caramel:

  • 180 ml sojamjölk
  • 1 msk gul misopasta
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 15 st (150 g) urkärnade dadlar

Frappé:

  • 180 ml sojamjölk
  • 120 ml osötat kallbryggt kaffe
  • 120 ml miso caramell
  • 310 g isbitar

Gör så här

  1. För Miso Caramel: Lägg ingredienserna till Miso Caramel i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet tills den är redo att användas.
  3. För Frappé: Lägg ingredienserna till Frappé i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till hastighet 9. Mixa i 40 sekunder.