En sockerfri, mjölkfri variant av det populära salted caramel kaffet.
Miso Caramel Frappé
Ingredienser
Miso Caramel:
- 180 ml sojamjölk
- 1 msk gul misopasta
- ½ tsk vaniljextrakt
- 15 st (150 g) urkärnade dadlar
Frappé:
- 180 ml sojamjölk
- 120 ml osötat kallbryggt kaffe
- 120 ml miso caramell
- 310 g isbitar
Gör så här
- För Miso Caramel: Lägg ingredienserna till Miso Caramel i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet tills den är redo att användas.
- För Frappé: Lägg ingredienserna till Frappé i Vitamix-kannan i ovanstående ordning och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till hastighet 9. Mixa i 40 sekunder.