En perfekt dipp att servera tillsammans med säsongens grönsaker!
Yoghurtdipp med feta, vitlök och färska örter
Mängd: ca 2,5 dl
Tid: 6 min
Kanna: Ascent Mixerbägare 600 ml (för större behållare, dubbla bara mängden ingredienser)
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 1,75 dl Grekisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- ¼ tsk malen svartpeppar
- 100 g Fetaost
- 1 msk hackad färsk dill, plus lite extra till garnering
- 1 msk färska myntablad, plus lite extra till garnering
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i Mixerbägaren och skruva på knivbasen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till hastighet 5.
- Mixa i 30 sekunder. Dippsåsen ska få en svagt grön färg samt ha kvar lite textur så mixa inte för länge (om du inte önskar en helt slät sås förstås).
- Häll över dippsåsen till en liten skål och toppa med färska hackade örter. Servera med cruditéer eller som tillbehör till grillat kött och grönsaker.