Yoghurtdipp med feta, vitlök och färska örter

En perfekt dipp att servera tillsammans med säsongens grönsaker!

Yoghurtdipp med feta, vitlök och färska örter

Mängd: ca 2,5 dl
Tid: 6 min

Kanna: Ascent Mixerbägare 600 ml (för större behållare, dubbla bara mängden ingredienser)

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,75 dl Grekisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 100 g Fetaost
  • 1 msk hackad färsk dill, plus lite extra till garnering
  • 1 msk färska myntablad, plus lite extra till garnering

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i Mixerbägaren och skruva på knivbasen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till hastighet 5.
  3. Mixa i 30 sekunder. Dippsåsen ska få en svagt grön färg samt ha kvar lite textur så mixa inte för länge (om du inte önskar en helt slät sås förstås).
  4. Häll över dippsåsen till en liten skål och toppa med färska hackade örter. Servera med cruditéer eller som tillbehör till grillat kött och grönsaker.