En kall soppa på sommaren är det perfekta alternativet när man tröttnat på grillen och vill ha något svalt och fräscht! Det här receptet kommer från Chef Bibby Gignilliat.

Vattenmelon Gaspacho

Mängd: 2.4 L
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 1 röd paprika, urgröpt och ångkokt.
  • 1 majskolv
  • 455 g vattenmelon, delad i mindre kuber
  • 1 kg röda kvisttomater, tärnade
  • 455 g gurka, skalad, delad i fyra bitar
  • 1 st chipotle i sås, utan kärnor, tärnad
  • 2 tsk chipotlesås
  • 2 st salladslökar, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, utan skal
  • 3 msk limejuice
  • 5 g färsk koriander, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2½ tsk  salt

Gör så här

  1. Grilla eller ugnsrosta paprikan (tills den blir bränd i skalet). Låt sedan svalna några minuter och dra bort det yttersta skalet samt ta bort stam och kärnhus. Rosta även majskolven (dock inte så att den blir bränd!)
  2. Hacka paprikan och skär av majsen från kolven. Blanda ihop allt i en stor skål tillsammans med vattenmelon, tomater och gurka.
  3. Addera sedan chipotle, chipotlesås, salladslök, vitlök, limejuice, koriander, olivolja, salt och blanda ihop med resten i skålen.
  4. Häll sedan över innehållet i skålen (i omgångar) i Vitamix kannan och fäst locket.
  5. Välj hastighet 1.
  6. Starta maskinen och öka sedan till hastighet 10. Mixa i 30 sekunder.
  7. Låt soppan svalna innan servering.

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *