Balsamvinäger och olivolja ger smak till den här varma potatissalladen som består av ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och färsk basilika.
Varm potatissallad
Mängd: ca 1,3 kg potatisallad och 240 ml dressing.
Tid: 40 min
Kanna: TNC 5200 2 Liters kanna
Ingredienser
- 80 ml vit balsamvinäger
- 180 ml olivolja
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 msk Dijonsenap
- 1 nypa salt
- Svartpeppar (malen) att smaka av med
- 1,3 kg röd potatis, tärnad och ugnsrostad
- 1 söt lök, skivad tunt, karamelliserad
- 3 Roma tomater, tärnade
- 1,2 dl (20 g) färsk basilika, hackad
Gör så här
- Lägg ned vinäger, olivolja, vitlök, och senap i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sekunder.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ned varm, ugnsrostad potatis, karamelliserad lök, tomat och basilika i en skål. Ringla på vinägretten och blanda runt.
Karamelliserad lök: För att karamellisera löken, stek den på låg till medelhög värme i 20 minuter, tills den blivit gyllenbrun.
Ugnsrostad potatis: Placera en bakplåt i ugnen så att den blir varm. Blanda potatisen med olivolja, salt och peppar i en bunke. Placera sedan ut potatisen på den varma bakplåten och ställ tillbaka in i ugnen.