Varm potatissallad

Balsamvinäger och olivolja ger smak till den här varma potatissalladen som består av ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och färsk basilika.

Varm potatissallad

Mängd: ca 1,3 kg potatisallad och 240 ml dressing.
Tid: 40 min

Kanna: TNC 5200 2 Liters kanna

Ingredienser

  • 80 ml vit balsamvinäger
  • 180 ml olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar (malen) att smaka av med
  • 1,3 kg röd potatis, tärnad och ugnsrostad
  • 1 söt lök, skivad tunt, karamelliserad
  • 3 Roma tomater, tärnade
  • 1,2 dl (20 g) färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Lägg ned vinäger, olivolja, vitlök, och senap i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 30 sekunder.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ned varm, ugnsrostad potatis, karamelliserad lök, tomat och basilika i en skål. Ringla på vinägretten och blanda runt.

Karamelliserad lök: För att karamellisera löken, stek den på låg till medelhög värme i 20 minuter, tills den blivit gyllenbrun.
Ugnsrostad potatis: Placera en bakplåt i ugnen så att den blir varm. Blanda potatisen med olivolja, salt och peppar i en bunke. Placera sedan ut potatisen på den varma bakplåten och ställ tillbaka in i ugnen.